Selecteer een pagina

Je kent ze vast wel, mensen die graag over negatieve dingen praten en het leed van de hele wereld op hun schouders nemen.

Wanneer ik omringd ben met deze mensen daalt mijn energie en ik krijg een ongemakkelijk gevoel. Ik ga dan het liefst snel weer weg. Er zijn gelukkig ook mensen die zich richten op het positieve in het leven. Zij weten dat er leed is maar houden zich niet bezig met zaken waar ze geen invloed op uit kunnen oefenen. Dat zijn mensen die ik graag in mijn nabijheid heb en gelukkig heb ik zelf de keuze.

Hoe meer je je op zorgen richt, hoe meer je zorgen creëert. Hoe meer je je op positieve mogelijkheden richt, hoe meer je positieve mogelijkheden creëert .Dat is de wet van de Aantrekkingskracht. Positief denken is een mindset die iedereen toe kan passen. Iedere dag en op ieder moment heb je hierin een keuze, positieve of negatieve gedachten.

Mensen zeggen snel dat ze geen keuze hebben om positief te zijn aan de hand van hun situatie. Al het leed wat hun is overkomen en de zorgen die ze ervaren. Zij blijven in het verleden hangen en geven de omstandigheden de schuld omdat ze zich zo voelen. Hierdoor sluiten ze het geluk uit en blijven ze in een cirkeltje ronddraaien, waardoor ze zich nog meer negativiteit aantrekken.

Wat je situatie ook is, er zijn altijd momenten waarin je geluk ervaart, maar je moet dat wel willen inzien. Stap voor stap kun je dan de gelukkige momenten verdubbelen. Iedere gedachten die je afleidt naar het negatieve kun je ombuigen naar het positieve.

Wat veel mensen doen die in een negatieve cirkel zitten, is afgeven wat hun overkomt. Ze focussen zich op wat ze niet willen, wie ze niet aardig vinden en zijn tegen alles wat niet fijn is.Ze roepen hiermee emoties op die de negativiteit versterkt. Dat heet creëren. Zo gauw ze de focus omdraaien naar wat ze wel willen en daardoor positiviteit oproept, creëren ze weer.

Omdenken wordt dat tegenwoordig ook wel genoemd.

Wat helpt om aan positieve gedachten te komen is het maken van affirmaties, ook als je al positief in het leven staat. Affirmaties zijn lieve IK zinnetjes die je helpen om belemmerende overtuigingen om te buigen naar het positieve. Spreek een affirmatie altijd met de bijbehorende emotie uit. Doe dit een aantal keren achter elkaar en voel wat je zegt! Dit omdat woorden die je zegt zonder emotie je niet raken.

Ik focus me op het geen wat ik wel wil. Ik omring me met fijne mensen…….ik creeër!
Succes met creëren!!!