Selecteer een pagina

Soms valt het niet mee om op te staan wanneer de wekker afloopt. Maar een goed begin is het halve werk. Hoe zorg je nou voor een goed begin van de dag. Met de volgende tips wordt het een eitje om de dag positief te beginnen.

1. Sta meteen op als de wekker gaat!
Dit is meteen een lastige, dat weet ik. Toch kun je beter meteen opstaan als de wekker gaat. Want van nog even blijven snoozen kom je in tijdnood en dat levert alleen maar stress op. En er is niets vervelender dan al gestressed aan je dag te beginnen.Dus meteen opstaan!

2. Begin de dag met vrolijke muziek.
Uit psychologisch onderzoek is gebleken dat je stemming vrolijker wordt als je vrolijke muziek opzet. Klinkt heel logisch. Dus maak een lijst op Spotify met vrolijke deuntjes in de ochtend. Je dag kan niet meer stuk!

3. Mediteren
Geen uitgebreide meditatiesessie, maar even je lichaam strekken, evt. Wat yoga oefeningen. Maak het niet te lang,want anders kom je weer tijd te kort voor de rest van de ochtendroutine. Geniet van je ochtend. Raas er niet doorheen alsof het enkel een serie taken is die je moet afvinken. Geniet er bewust van.

4. Frisse lucht.
Daar hoef je niet meteen voor naar buiten. Als je de tijd en de mogelijkheid hebt is dat helemaal mooi natuurlijk. Maar je kan ook een raam openzetten of als het weer het toelaat ontbijten op balkon of in de tuin. Frisse lucht maakt je echt vrolijker

5. Neem genoeg tijd.
Heb jij ‘s morgens een half uurtje tijd om je te douchen, aan te kleden en te ontbijten, daar zou ik ook chagerijnig van worden. Neem de tijd, weinig tijd veroorzaakt stress en dat willen we niet. Trek genoeg tijd uit om rustig wakker te worden en de dag positief te beginnen.

Geen stress in de ochtend, alleen kalmte, dat willen we. Merk het op als je haast voelt opborrelen, als je sneller wilt bewegen.

Adem in…..adem uit en breng jezelf terug naar kalmte.

Als het goed is heb je geen reden tot haasten. Heb je te maken met OV of files in de ochtend. Check op tijd of er vertraging is of dat er een drukke ochtendspits wordt verwacht. Stel je tijd bij.

Al zul je snel merken hoe fijn en waardevol het is om de dag met kalmte te beginnen. De kalmte sijpelt door heel je (werk) dag verder heen.

Succes!